Friday, December 26, 2008

საფერავი


ძველი ქართული ტექნიკური ჯიში. დამწიფების გვიანდელი ვადით ფოთლები დიდი მომრგვალო, სამფრთიანი. მტევანი საშვალო ან დიდი. კონუსური. მარცვალი საშუალო ან დიდი ოვალური. მუქი ლურჯი. რბილი კანით. წვნიანი რბილობით. პერიოდო დაკვირტვიდან ყურძნის ტექნიკურ სიმწიფემდე ხორნაბუჯის ტერიტორიაზე საშუალოდ 150 დღეა. აქტიურ ტემპერატურათა ჯამის 3000 c პირობებში. მოსავლიანიბა 80-120/ჰა. ყინვაგამძლეობის თვალსაზრისით ყველაზე პირველია. ჯიში ნახევრადმდგრადია სოკოვანი დაავადებების მიმართ. განსაკუთრებული ადგილი აქვს საფერავს, სუფრის ნახევრადტკბილი ღვინის დასამზადებლად. საფერავის ჯიშის ღვინომასალა, ალექსანდროული ჯიშის ღვინომასალასთან ერთად გამოიყენება ნახევრადტკბილი ღვინის დასამზადებლად. რომელიც ხარისხით არ ჩანოუვარდება საქვეყნოდ ცნობილ ღვინოს "ხვანჩკარა".

1 comment:

  1. Glad I've found your blog, one of the very best of the kind.
    Have a blossom blessing! And if you do drop by at mine, I sure hope
    you at least blogbang me by watching my french creativitees from beginning to end
    and mind my paypal donate boton for milk and nappy-diapers.
    What's two or three bucks or euros to you?
    Do note it means my salvation for I am desperate for survival
    and that close to die from dispare and misery.

    I realy need your help badly and your help is that simple, but then
    we all need eachother one way or another sooner or later.
    And you can allways count on me and my big hurted heart.
    Scratch my back and I'll scratch yours, oh blessed one.

    [Up to now ZERO is what I've got! Everybody is frightned
    to be fooled by giving or I'm nothing but a dum ass by begging].

    PALAVROSSAVRVS REX

    ReplyDelete